Etusivu » Yritys

Yritys

Anicol Oy on erikoistunut valmistamaan eläinten suolistotuotteita. Teemme tiivistä yhteistyötä Biolatte Oy:n kanssa, joka on tunnettu tieteellisestä osaamisestaan valmistaa tuotteita elävistä mikrobeista.

Tuotteemme pohjautuvat jo vuonna 1980 aloitettuihin tutkimuksiin. Valmistuksessa käytetään GMP ja ISO 22000-standardeja ja tuotteet analysoidaan tieteellisissä laboratorioissa. Käytämme ainoastaan tunnettujen mikro-organismipankkien virallisesti rekisteröityjä ja testattuja bakteerikantoja.

 

Historia

Jo 40 vuotta sitten, 80-luvun alussa Yves Delatte aloitti maailman ensimmäiset maitohappobakteeritutkimukset. Suomen turkisliitto ja VTT pyysivät Delattea kokeilemaan tällöin maitohappobakteereita turkiseläimillä. Näin alkoi maitohappobakteereiden vaikutusten tutkiminen eläimillä. Tutkimuksissa oli vuosittain mukana noin 6 miljoonaa minkkiä ja miljoona kettua. Pian maitohappobakteereiden käyttö ruokinnassa levisi myös Ruotsiin, Norjaan, Islantiin, Kanadaan ja USA:han. Mukaan otettiin myös kanoja ja sikoja.

Yves Delatte kehitti myös ensimmäiset biologiset siilot teollisuuden käyttöön. Maitohappobakteereiden avulla pystyttiin säilömään 5000 tonnia teurasjätettä jopa kahden vuoden ajan. Tämä todisti sen, että maitohappobakteereiden avulla pystyttiin estämään ei toivottujen bakteereiden kasvua, jotka pilaannuttivat eläinten ruokaa. Samalla tavalla maitohappobakteerit suojaavat kehon bakteeritasapainoa.

Lähde: Delatte, Y. G. A. 1985. The use of lactic acid bacteria in the fur industry. F.B.Y., York, UK
(F.B.A International mink breeders’ conference report)

Seuraa somessa